22 maj 2011

LÄNGESEN

Nu var det längesen jag skrev något och det beror inte på att det inte händer något utan snarare tvärtom. Vi håller på för fullt med fasadmålning och altanbygge. Det händer även lite inomhus - lilla badrummet har fått kommod och duschvägg och gardinerna till gästrummet är färdiga (om än inte uppsatta).

Idag gav vi oss också in i trädgårdsmöbeldjungeln. Vad mycket det finns och vad svårt det är att välja!

10 maj 2011

MERA TAXAR

Bild från Länna möbler
I senaste Sköna hem såg jag att det finns mer inredning med taxanknytning. Kirsi Gullichesen hade sin tax Mr Morris som inspiration när hon formgav bordet Morris för Habitek. Bordet har fått sin assymetriska form av en hoprullad liten tax. Sött :-)

9 maj 2011

HÄRLIGA TAXAR

Bild från Mairo
För mig som är uppväxt med taxar är Lisa Bengtssons nya mönster Tillsammans helt oemotståndligt. Mönstret finns på både tapet och tyg.

2 maj 2011

ELDKORG

Beskuren bild från Röshults
Vedkorg har vi inte köpt någon än utan veden står fortfarande i sin blå plastkasse. Nu har den stått där så länge att jag knappt ser den längre. Men nu är det inte riktigt säsong för att elda inomhus och därför fick sambon en eldkorg i födelsedagspresent, en Urban från Röshults. Den är inte invigd än men står utomhus för att bli vackert rostig.